Zamieszczone przez Ciacho102
Alarm, jak odnaleźć centralkę ?
Zwiń
X
-
Alarm, jak odnaleźć centralkę ?
Witam Wszystkich,
od niecałych 2 dni jestem posiadaczem Octavii II FL 1.6 MPI (ambiente). Auto posiada zamontowany alarm opisany w temacie. Problem mój polega na tym ze nie mogę zlokalizować kontrolki alarmu (zapomniałem zapytać sprzedawcę o to:-( A jest to o tyle dla mnie istotne że planuję dzisiaj rodzinną, niedzielną przejażdżkę :-) i na wypadek ewentualnych problemów z w/w urządzeniem nie za bardzo wiedziałbym w jaki sposób wykorzystać 2 kluczyki do wyłączania syreny. Zwracam się zatem z pytaniem o standardowe miejsce montażu kontrolki tego alarmu lub jak je zlokalizować ?
PozdrawiamPozdrawiam,
Jaroslav92525
-----------------------
VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)
-
-
Jaroslav92525 na tym forum nie dyskutujemy o zabezpieczeniach
jest to ogólnodostępne forum i wiele osób chętnie przeczyta jak masz zabezpieczone auto a ty później nieco się zdziwisz jak odjedzie ci spod bloku
skoro to nowe auto to podjedź do serwisu-tam ci wszystko wyjaśnią
a dioda-po prostu jak sie ściemni to włacz alarm i będziesz widział gdzie ci miga :diabelski_usmiechprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zmieniłem. Dzięki za podpowiedź. Centralki co prawda nie znalazłem a tylko diodę sygnalizującą działanie alarmu (w kabinie). Być może centralka jest ukryta w komorze silnika i trochę się boję uruchamiać alarm przy podniesionej masce żeby zobaczyć tą diodę... Bo alarm zadziała i będzie klapa. Chyba jednak poczekam z rozwiązaniem problemu do jutra i pojadę do dilera..
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiamPozdrawiam,
Jaroslav92525
-----------------------
Komentarz
-
-
Szczerze mówiąc to nawet tej syrenki nie mogę znaleźć.. :-( Wszystko to jakieś takie zabudowane... W moim poprzednim samochodzie pierwszą rzeczą jaka rzucała się w oczy po podniesieniu maski była syrenka... z wielką "dziurką" na kluczyk, no ale to był model sprzed 13 lat..Pozdrawiam,
Jaroslav92525
-----------------------
Komentarz
-
Komentarz